Tel: +381 11 334 59 94

Shop

Kuća Čaja / Genmaicha 50g

Genmaicha 50g

320.00 RSD

Mešavina Senche i pečenog pirinča.

  • Zemlja porekla: Japan

∗ O čaju i njegovoj pripremi pročitajte u opisu ispod ↓ 

Kategorija: ,

Opis

Genmaicha

                                                 Genmaiča zeleni čaj

 Ovaj nesvakidašnji čaj je mešavina Senče i pečenog pirinča. Karakterističnog je ukusa, specifičnog izgleda i blage arome. Samo ime čaja u prevodu znači „Čaj od smeđeg pirinča“.

Genmaicha je Japanski čaj koji se naziva i „čaj naroda“ tj.“narodni čaj“(people’s tea), jer je u vreme kada mnogi nisu mogli priuštiti čaj nastao kao pristupačna verzija za siromašan narod. Takođe je bila jako korisna kod  ljudi koji su postili i onih  koji su imali duže pauze između obroka. 

Pirinač doprinosi toplini ukusa ovog čaja, i oplemenjuje ga punim, orašastim notama. Ukus mu je blag, i kombinacija je zelenih travnatih nota i ukusa pečenog pirinča. Smatra se lakim za stomak i prijatnim za želudac.

Može se tvrditi da Genmaiča potiče čak iz Edo perioda u Japanu (1603-1868). Tada su trgovci dodavali pečeni pirinač u listove zelenog čaja kao način povećanja zaliha. 

 Genmaiča zeleni čaj ima iste prednosti kao i zeleni čaj, uključujući antioksidante za zdravlje ćelija a  takođe pomaže u varenju i smiruje mozak. Pored toga, ima manje kofeina od uobičajnih zelenih čajeva  i to ga čini  savršenim za one koji žele da uživaju u prednostima zelenog čaja bez dodatnog kofeina.

  • Zemlja porekla: Japan

PRIPREMA

3 g (cca. ravna supena kašika ili puna kafena)

70 - 80ºC

1-3min

Kao i Genmaiča, Banča je takođe čaj sa nižim sadržajem kofeina.

maestro mastercart dina visa american intesa mastercard secured visa verified