Tel: +381 11 334 59 94

ISTORIJAT KUĆE ČAJA

Kuća Čaja / ISTORIJAT KUĆE ČAJA

Kuća čaja je prvi brend koji omogućuje Beograđanima, a potom i ljudima širom Srbije, uživanje u okrepljujućem napitku koji poznajemo kao čaj.
Uživaocima ovog svetski omiljenog napitka ponuđen je raznolik izbor čistih čajeva kao što su crni čaj, zeleni čaj, beli čaj i ulong čaj. U ponudi su i neke manje poznate vrste biljnih mešavina iz udaljenih krajeva poput Južne Amerike – mate biljka (yerba mate), Južne Afrike – roibuš (rooibos). Takođe, u Kući čaja mogu se pronaći nesvakidašnje i slasne voćne mešavine, pravljene od kvalitetnih i raznolikih sastojaka.

ISTORIJAT KUĆE ČAJA

 

2003, Vračar, Mileševska

 

Čajdžinica u Mileševskoj ulici bila je prvi ugostiteljski objekat ove vrste u kom je pušenje bilo zabranjeno, i gde se konzumirao isključivo čaj.
Uz ljubazno i edukovano osoblje, u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, posetilac je mogao da sazna više o celom ritualu pripreme i ispijanja čaja, donešenom iz zemalja Istoka, u kojima on zauzima značajno mesto u kulturi i istoriji, a u nekim zemljama, poput Japana, čak poprima oblik umetnosti.

 

2011, Vračar, Mišarska

 

Kuća čaja menja ulicu, ali ne i kraj. Ostaje ušuškana na Vračaru, pružajući isti taj ušuškan osećaj svojim posetiocima uz toplu šoljicu čaja.

 

2014, Vračar, Golsvordijeva

 

Konačno, Kuću Čaja nalazimo na trećoj lokaciji. I dalje na Vračaru, u Golsvordijevoj ulici u blizini čuvene Kalenić pijace. Ovde nas možete pronaći i danas, u istom veselom duhu i prijatnoj atmosferi.

ISTORIJAT KUĆE ČAJA

maestro mastercart dina visa american intesa mastercard secured visa verified