Tel: +381 11 334 59 94

Shop

Kuća Čaja / Stakleni čajnik „Lale“

Stakleni čajnik „Lale“

Stakleni čajnik „Lale“ ima metalni poklopčić i  dve metalne cediljke.

  • Zemlja porekla: Kina
  • Zapremina: cca.400ml 

 

NAPOMENA: LOMLJIVO!

Pre slanja, svaki predmet je proveren i pažljivo upakovan. Nakon što je pošiljka poslata ne odgovaramo za oštećenja.

 

∗ Više o staklenom čajniku pročitajte u opisu ispod ↓ 

Nema na zalihama

Kategorija: ,

Opis

Stakleni čajnik „Lale“ 

Stakleni pribor za čaj deluje kao stvar modernog doba, ali naprotiv, posuđe za čaj od stakla je deo drevne istorije čaja.

U Kini su se stakleni čajnici, šoljice i ostala oprema počeli proizvoditi davno, najverovatnije za vreme vladavine dinastije Tang. U to vreme proizvodnja opreme za čaj je bila znatno manja i sve se proizvodilo u malim serijama. Tada je stakleni pribor za pripremu i ispijanje čaja bio vrsta umetničkog dela i služio je za umetničko uživanje.

Čajnici i šolje od stakla nude dizajn koji važi za jedan od najprefinjenijih, modernijih i elgannijih. Kada se listići preliju vrućom vodom, staklo omogućava posmatranje promene boje tečnosti. Čaj malo po malo boji tečnost u nijanse karakteristične za vrstu čaja koja se priprema. Kod crnih čajeva to su tamne nijanse sa crvenkastim odsjajem, dok su kod zelenih čajeva u pitanju zelenkasto žućkaste svetlije boje. Mešavine voća i hibiskusa daju nijanse koje mogu varirati od rozikasto crvene pa sve do crveno ljubičaste. Dok su kod oolong čajeva boje zlatnasto žute. Osoba koja se već neko vreme bavi pripremom čaja, moći će po boji da prepozna kada čaj dostigne savršenu tačku.

  • Zemlja porekla: Kina
  • Zapremina: cca.400ml 

Stakleni čajnik „Lale“ ima metalni poklopčić i  dve metalne cediljke. Jednu poput „čašice“ koja je idealna za sitnije čajeve, i  jednu poput spirale, idealnu za krupnije listove i komadiće voća. Obe se mogu po želji izvaditi. 

maestro mastercart dina visa american intesa mastercard secured visa verified