Opis
Banča čaj
–Bancha-
Zeleni čaj sa niskim sadržajem kofeina i visokim sadržajem kalcijuma. Blagog je ukusa sa travnatim i svežim notama.
Kako se dobija Banča čaj?
Da bi se napravio ovaj čaj, beru se listići sa nižeg dela stabljike, tj stariji listići ( u ondosu na Senču koja se dobija od berbe prvih listića). Naziv se sastoji od :
- Ban- što znači „kasni čaj“ – kasnije se berbe ( može biti druga, treća a ponekad i četvrta berba, zavisno od proizvođača). Takođe Ban može značiti i „svakodnevni čaj“, što implicira da se čaj može piti svaki dan, u toku celog dana.
- Cha – čaj
Nizak sadržaj kofeina čini ovaj čaj savršenim za više ispijanja u toku dana, i može se piti čak i predveče (osim kod ljudi koji reaguju čak i na najmanje sadržaje kofeina).
Pored blagog ukusa, blag je i za želudac i stomak, u odnosu na neke druge zelene čajeve. Kod nekih ljudi može pomoći sa varenjem.
- Zemlja porekla: Japan
PRIPREMA
3 g (cca. ravna supena kašika)
70 - 80ºC
2-3min
Slične travnate note možete osetiti i kod Senča zelenog čaja.