Tel: +381 11 334 59 94

Shop

Kuća Čaja / Kamilica (100% cvet) 50g

Kamilica (100% cvet) 50g

Biljni čaj bez kofeina. Savršen za večernje sate kako zbog toga tako i zbog svog umirujućeg dejstva.

∗ O čaju i njegovoj pripremi pročitajte u opisu ispod ↓ 

Nema na zalihama

Opis

-Kamilica-

Kamilica ima dosta narodnih imena, a najčešći naziv pored kamilice je i titrica. Za čaj se koristi sušeni cvet kamilice. Spada u lekovite biljke, i jedna je do najpopularnijih za pravljenje čaja, pored nane. Ovaj biljni čaj je bez kofeina, i savršen je za večernje sate kako zbog toga tako i zbog svog umirujućeg dejstva.

Sastojak kamilice kojem ona duguje većinski deo svog lekovitog dejstva je etarsko ulje, koje  je izrazito plave boje, i jako je osetljivo i lako isparava. Plavo je usled visokog sadržaja derivata azulena, i iz tog razloga preparati sa kamilicom imaju plavu boju.

 Za protivupalno i antiseptično dejstvo kamilice odgovorni su derivati azulena. Pored etarskog ulja, ona ima i drugih lekovitih materija (npr. polifenoli, flavonoidi, folne kiseline, fitosteroli i mnoge druge materije). Antiseptično i protivupalno dejstvo kamilice pomažu kod raznih infekcija i upala na koži i sluzokoži. Npr. upale desni, organa za varenje, urogenitalnog sistema. Kao i kod rana ili iritacija na koži. Antispozmodično dejstvo kamilice može pomoći kod ublažavanja bolova i grčeva, kao i kod reumatskih bolova i želudačnih tegoba. Uopšteno ona umiruje upalne procese, omekšava i neguje tkivo. Između ostalog , kamilica se tradicionalno koristila i za nesanice, nemir i nervozu.  

PRIPREMA

3g (cca. supena kašika )

95 ºC

5 min

Pored kamilice na našim policama možete naći još par domaćih čajeva kao što su nana, rtanjski, matičnjak i lipa

maestro mastercart dina visa american intesa mastercard secured visa verified